Granissat de crema catalana

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Francesc Fortí
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Racó d'en Binu, Argentona

INGREDIENTS

  • 1 l de llet
  • 200 g de sucre
  • 8 ous
  • la pell d'una llimona
  • 1 canó de canyella
  • 1 culleradeta d'oli d'oliva

PREPARACIÓ

Per començar, trenqueu els ous i poseu els rovells en un bol.
Incorporeu-hi la meitat del sucre i bateu-ho. A continuació, poseu llet a bullir en un cassó. Afegiu-hi la pell d'una llimona i un canó de canyella. Després incorporeu la llet al bol amb els rovells d'ou i remeneu-ho. Coleu-ho mirant que vagi a parar a un altre bol i poseu-lo al congelador durant 3 o 4 hores, però durant la primera mitja hora s'ha d'anar remenant cada 10 minuts i podeu deixar-hi la batedora dintre. Per fer el caramel, poseu una paella al foc. Afegiu-hi el sucre que heu reservat i aneu-lo remenant fins que quedi daurat. Mentrestant, unteu un taulell d'acer inoxidable o de marbre amb oli. Tot seguit, tireu el caramel sobre el taulell procurant que quedi ben escampat. Unteu el ganivet amb oli i aneu movent el caramel perquè es refredi. Quan estigui fred, piqueu-lo. Quan retireu el granissat del congelador, afegiu-hi el caramel i barregeu-ho. Finalment, poseu-lo en una copa i decoreu-lo amb una mica de caramel que us hagi sobrat.