Granada d'albergínia

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Miquel Llull (Enginyer de Manacor)
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cuines de casa
  • Dieta: Per a embarassades

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 4 albergínies mitjanes
  • 2 cebes no gaire grosses
  • 500 g de carn de vedella picada
  • 2 cullerades soperes de farina
  • 100 ml de llet sencera
  • formatge de Maó
  • 2 ous
  • oli d'oliva
  • sal i pebre en gra

PREPARACIÓ

Per començar, talleu les albergínies a talls longitudinals de mig centímetre aproximadament, escorreu-les amb un paper absorbent i fregiu-les en una paella amb oli abundant i ben calent. Quan estiguin ben rosses, reserveu-les en un plat amb paper absorbent per treure l'excés d'oli.

A continuació, talleu la ceba ben petita i, amb l'oli de fregir les albergínies (si n'hi ha massa, traieu-ne una mica), sofregiu-la. Quan estigui rossa, afegiu-hi la carn picada i deixeu-ho coure a foc viu. Seguidament, poseu-hi dues cullerades de farina, remeneu-la bé i deixeu-la coure una mica perquè perdi el gust de farina crua. Després, incorporeu-hi la llet (freda o a temperatura ambient), remeneu-ho bé sense parar fins que la mescla tingui una textura prou espessa, retireu-ho del foc i deixeu-ho refredar una mica.

Mentrestant, bateu dos ous amb sal i pebre i, quan la carn estigui tèbia, afegiu-los a la paella i remeneu-ho bé.

Tot seguit, en una safata d'anar al forn, munteu la granada: feu un llit d'albergínia fregida, poseu-hi a sobre la meitat de la carn, cobriu-ho amb una altra capa d'albergínia, poseu-hi l'altra meitat de la carn, tireu-hi el formatge ratllat per sobre i deixeu-ho coure al forn, prèviament preescalfat, durant uns 15 o 20 minuts, a 200 graus, amb escalfor a dalt i a baix.

I ja per acabar, retireu-ho del forn i deixeu-ho reposar 10 minuts abans de servir-ho.