Gohei mochi (Pastissets d'arròs a la brasa) - Hida, Japó

  • Programa: Karakia
  • Cuina: Chisato Kuroki, Barcelona

INGREDIENTS

  • 4 mesures d'arròs
  • aigua
  • bastonets de bambú

PREPARACIÓ

Poseu l'arròs dins d'una cassola, cobriu-lo d'aigua, remeneu-lo amb les mans per esbandir-lo i escorreu-lo. Repetiu aquesta operació, com a mínim, tres vegades.
Finalment, cobriu l'arròs amb aigua, que quedi per sobre de l'arròs un parell de dits. Tapeu la cassola i deixeu que cogui a foc fluix. Sobretot, no el remeneu. Millor si utilitzeu una tapa de vidre, perquè així podreu controlar el punt de cocció de l'arròs.
Quan l'arròs s'hagi begut tota l'aigua i el vegeu ben pastós, voldrà dir que ja és cuit. Retireu la cassola del foc i deixeu-la reposar una estoneta.
Després, aixafeu l'arròs amb una mà de morter una bona estona fins que quedi ben pastós.
Mulleu-vos una mica les mans i agafeu un grapat de l'arròs aixafat, de la mida d'una taronja. Doneu-hi forma arrodonida i, després, aplaneu-ho una mica, com si féssiu una hamburguesa. Introduïu-hi un parell de bastonets de bambú. Us quedaran una mena de piruletes gegants d'arròs.
Si teniu llar de foc, prepareu una bona brasa. Poseu-hi les graelles i, a sobre, repartiu-hi les porcions d'arròs. Els bastonets us serviran per poder girar les peces un cop s'hagin torrat d'un costat. En cas que no tingueu llar de foc, ho podeu coure com si féssiu una barbacoa. Amb uns cinc minuts per a cada costat probablement en tingueu prou.
Unteu cada porció d'arròs amb una bona quantitat de salsa gohei mochino tare (vegeu-ne recepta a part) i serviu-ho, preferiblement, calent.

Anar al contingut