Gohei mochi no tare (Salsa per als "gohei mochi") - Hida, Japó

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Chisato Kuroki, Cabrils

INGREDIENTS

  • llavors d'egoma (sèsam salvatge)
  • salsa de soia
  • sucre
  • aigua

PREPARACIÓ

Poseu una paella al foc i torreu-hi un parell de grapats de llavors d'egoma. Aneu movent la paella perquè les llavors no es cremin. Si convé, aixequeu una mica la paella del foc, que no hi toqui directament. Si no trobeu llavors d'egoma, podeu preparar aquesta salsa amb llavors de sèsam.
Un cop torrades, poseu-les en un morter i matxuqueu-les.
Quan siguin força fines, afegiu-hi un bon raig de salsa de soia i tres o quatre culleradetes de sucre. Seguiu treballant amb la mà de morter.
Després, afegiu-hi un rajolí d'aigua. Remeneu-ho per acabar de lligar la pasta resultant i tasteu-ho. Rectifiqueu-ho de salsa de soia o sucre, si convé, i ja tindreu la salsa per als gohei mochi a punt.