Girella del Pallars
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Hostal del Llac
INGREDIENTS
- 1 tripa
- 1 ceba
- 1 llimona, 1 taronja
- 1 gotet de vinagre
- herbes aromàtiques, farigola
- 3 fulles de llorer
- 150 g de carn de xai
- 100 g de carn magra
- 80 g de cansalada fumada
- 80 g de cor de xai
- 80 g de freixura
- 300 g d'arròs
- 4 ous
- 3 alls
- julivert, sal i pebre
PREPARACIÓ
Macereu la tripa amb llimona, taronja, ceba, sal i vinagre.
Poseu en un bol la cansalada fumada, la carn magra, el cor de xai i la freixura -bullits prèviament amb llorer, farigola i sal- i el xai, tot tallat a daus. Afegiu-hi l'arròs, els ous, una mica de safrà, la sal, el pebre, l'all i el julivert. Barregeu-ho bé i farciu la tripa. Un cop farcida, cosiu-la i poseu-la a bullir amb aigua i foça sal durant 1 hora i mitja. Deixeu-la refredar. Quan ja estigui refredada, talleu-la i arrebosseu-la amb farina i ou. Fregiu-la en un oli ben calent. Serviu-la acompanyada de fulles d'enciam.
Poseu en un bol la cansalada fumada, la carn magra, el cor de xai i la freixura -bullits prèviament amb llorer, farigola i sal- i el xai, tot tallat a daus. Afegiu-hi l'arròs, els ous, una mica de safrà, la sal, el pebre, l'all i el julivert. Barregeu-ho bé i farciu la tripa. Un cop farcida, cosiu-la i poseu-la a bullir amb aigua i foça sal durant 1 hora i mitja. Deixeu-la refredar. Quan ja estigui refredada, talleu-la i arrebosseu-la amb farina i ou. Fregiu-la en un oli ben calent. Serviu-la acompanyada de fulles d'enciam.