Girella del Pallars

  • Programa: Cuines
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Hostal del Llac

INGREDIENTS

  • 1 tripa
  • 1 ceba
  • 1 llimona, 1 taronja
  • 1 gotet de vinagre
  • herbes aromàtiques, farigola
  • 3 fulles de llorer
  • 150 g de carn de xai
  • 100 g de carn magra
  • 80 g de cansalada fumada
  • 80 g de cor de xai
  • 80 g de freixura
  • 300 g d'arròs
  • 4 ous
  • 3 alls
  • julivert, sal i pebre

PREPARACIÓ

Macereu la tripa amb llimona, taronja, ceba, sal i vinagre.
Poseu en un bol la cansalada fumada, la carn magra, el cor de xai i la freixura -bullits prèviament amb llorer, farigola i sal- i el xai, tot tallat a daus. Afegiu-hi l'arròs, els ous, una mica de safrà, la sal, el pebre, l'all i el julivert. Barregeu-ho bé i farciu la tripa. Un cop farcida, cosiu-la i poseu-la a bullir amb aigua i foça sal durant 1 hora i mitja. Deixeu-la refredar. Quan ja estigui refredada, talleu-la i arrebosseu-la amb farina i ou. Fregiu-la en un oli ben calent. Serviu-la acompanyada de fulles d'enciam.