Ginestada

  • Programa: Cuines
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Rosa Pinyol

INGREDIENTS

  • 400 g d'ametlles marcona
  • 3/4 l d'aigua mineral
  • 3 rovells d'ou
  • 150 g de sucre
  • ratlladura de llimona
  • 1/2 canó de canyella
  • 1 clau d'espècie
  • 1/2 g de safrà

PREPARACIÓ

Primer de tot, poseu les ametlles macerades en una batedora i bateu-ho fins que us quedi una llet d'ametlles ben fina.
Tot seguit poseu-la a bullir juntament amb la canyella, el clau i la pell de llimona. Poseu-hi també els brins de safrà però torreu-los una mica abans de posar-los. Quan la llet arrenqui el bull, retireu-la del foc i traieu la canyella, el clau i la pell de llimona. Deixeu-la refredar. D'altra banda, en un bol, munteu els rovells d'ou amb el sucre i després incorporeu-hi la llet infusionada. Quan ho tingueu ben emulsionat, torneu-ho a posar al cassó i deixeu-ho 5 minuts a foc lent perquè agafi una mica de cos. Deixeu-ho reposar a la nevera unes 2 hores i ja podeu muntar el plat.