Gelea d'all

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Georgina Regàs
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Museu de la confitura, Torrent (Girona)

INGREDIENTS

  • 4 cabeces d'all
  • sal
  • 4 fulls de gelatina
  • 1/2 kg de sucre
  • 1 llimona
  • nou moscada
  • pebre de Caiena
  • peix blau marinat per acompanyar

PREPARACIÓ

Emboliqueu les cabeces d'all en paper de plata i escaliveu-les al forn durant 30 minuts.
A continuació, poseu mig litre d'aigua, la sal i els alls escalivats pelats dins d'una olla i deixeu-ho bullir. Després, coleu-ho.

Mentrestant, poseu els fulls de gelatina dins d'un bol amb una mica d'aigua tèbia perquè es desfacin.

Tot seguit, afegiu a la cassola la gelatina, la nou moscada retallada i el pebre de Caiena i deixeu-ho coure tot junt durant 15 o 20 minuts. Finalment afegiu-hi el suc de llimona i remeneu-ho.

Podeu servir la gelea d'all acompanyat una mica de peix blau marinat.