Gelat superenergètic de fruites

INGREDIENTS

  • 350 g de fruites vermelles o maduixes

    350 g de poma Golden

    100 g de nata líquida 35% MG

    1 iogurt

    50 g de sucre

    Fruita fresca per decorar

    Fulles de menta fresca

PREPARACIÓ

  1. Renteu les maduixes, traieu-ne el peduncle i talleu-les a quarts (així es podran triturar millor). Disposeu-les, ben escampades, en un recipient ample al congelador.
  2. Peleu i talleu a vuitens la poma després de treure'n les llavors.
  3. Un cop congelada (ensenyem a fer-ho i en traiem un de congelat. Aprofitar a dir que ja que és congelat, podem fer-lo quan vulguem) quan vulgueu fer el gelat, traieu la fruita del congelador uns minuts abans de fer-la servir i poseu-la en un recipient apte per triturar.
  4. Poseu-hi el iogurt, la nata freda i el sucre.
  5. Repetiu-ho en un altre got batedor amb la poma.
  6. Tritureu-ho amb un braç elèctric a cops ràpids i curts mentre amb el mateix braç l'aneu ajudant a remenar. Si ho tritureu de manera continuada i sense parar, es podria escalfar la barreja i desfer-se. El resultat ha de ser el d'una crema gelada.
  7. Repetiu-ho amb el de la poma.
  8. Renteu i talleu la fruita que heu escollit per decorar. Disposeu-la pel plat com més us agradi.
  9. Remeneu el gelat amb una cullera i poseu-lo al damunt.
  10. Decoreu-ho amb les fulles de menta.

 

Observacions

  1. És important que consumiu el plat de seguida que l'acabeu de fer. En el cas que no es pugui, cal posar-lo al congelador perquè agafi una mica més de fred però durant un temps màxim d'una hora.
  2. És important que la fruita tingui polpa, que no sigui de suc, ja que el gelat resultant no tindria consistència. Es pot variar la fruita segons el gust i la temporada (pera, poma, préssec, fruites vermelles, mango, papaia, etc.).
  3. Podeu canviar el iogurt per formatge fresc cremós.
  4. Aquesta és una recepta fàcil i refrescant, que pot ser una bona solució per evitar malbaratar aquelles peces de fruita que tenim a casa que no tenim temps de consumir i ja estan massa madures.
  5. Si la fruita que fem servir és prou dolça i madura, no serà necessari afegir-hi sucre.
  6. Per realitzar aquesta elaboració també podem trobar al mercat barreges de fruites vermelles congelades.
  7. Les recomanacions de consum de fruita són un mínim de tres peces/racions al dia. Sempre val més que ens decantem per les que són de temporada i de proximitat.
Anar al contingut