Gelat de xuixo

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Fer la pastisseria a casa és una bona manera de millorar-ne el perfil nutricional (vs. la industrial) ja que podem controlar més la bona qualitat dels ingredients.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • PER FER LA MASSA

    250 g de farina   

    100 g de llet   

    30 g de mantega   

    20 g de sucre blanc    

    10 g de llevat en pols

    1 ou

    sal

     

    PER A LA RESTA

    350 g de crema de gingebre

    70 g de llet

    50 g de sucre blanc

    50 g de  sucre morè

    1 ou

    1 beina de vainilla   

    mantega

    ametlla torrada   

    xocolata 70%

PREPARACIÓ

  1. Posem en un pot 100 g de llet i 1 beina de vainilla. Ho portem a ebullició i ho deixem infusionar durant 10 minuts. Després ho deixem refredar.
  2. Barregem en un bol 250 g de farina de força i 10 g de llevat en pols.
  3. Hi afegim la llet infusionada i ho anem barrejant. Quan noteu que queda una textura densa, ho reservem.
  4. Agafem la crema de gingebre (recepta de  "Crema de gingebre amb encenalls", que és la crema amb què fem aquest gelat) i la barregem amb 70 g de llet. Ho batem perquè s'integri bé. Ho posem en una mànega pastissera i la fiquem al congelador.
  5. Separem el rovell i la clara d'un ou.
  6. Amb l'ajut d'unes varetes, blanquegem el rovell amb 20 g de sucre blanc i 30 g de mantega pomada (a temperatura ambient).
  7. Trenquem la clara amb una forquilla i l'afegim al bol del rovell blanquejat, a poc a poc.
  8. Incorporem el rovell blanquejat al bol on tenim la massa del punt 3. Ho amassem tot junt, en fem una bola, l'emboliquem en paper film i la deixem reposar 30 minuts.
  9. Traiem la mànega del congelador i la premem amb les mans perquè no se'ns cristal·litzi. Ho tornem a ficar al congelador.
  10. Repartim la massa reposada en quatre parts d'uns 80 g cadascuna. Estirem cada part en forma de xurro helicoidal i l'aplanem.
  11. Untem els motlles dels cucurutxos amb mantega i els folrem amb la massa estirada. Cada motlle, una part de la massa.
  12. Pintem els cucurutxos amb un ou batut.
  13. Barregem en un plat 50 g de sucre ros i 50 g de sucre blanc, i hi arrebossem els cucurutxos.
  14. Posem els cucurutxos al forn, en vertical, on han de coure 20 minuts a 200º. Quan estiguin cuits, els traiem i els deixem refredar.
  15. Traiem la mànega del congelador i posem el gelat que duia a dins, en un bol.
  16. Posem una bola de gelat damunt de cada cucurutxo de xuixo.
  17. Aixafem un grapat d'ametlles torrades en un morter.
  18. Cobrim les boles de gelat amb l'ametlla picada i xocolata ratllada.
Anar al contingut