Gelat de torró

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    +Obre

    Les ametlles són fruita seca rica, en vitamina E de funció antioxidant i greixos saludables del tipus poliinsaturats, nutrients importants per a la salut cardiovascular.

INGREDIENTS

  • 1 barra de torró de Xixona

    6 rovells d'ou

    500 g de llet fresca

    450 g de nata 35%

    faves de cacau

    100 g xocolata del 75%

    50 g whisky

    60 g d'ametlla torrada

PREPARACIÓ

1.   Muntem els rovells d'ou amb el batedor.

2.      Mentrestant, en una olla fem arrencar el bull a la nata i la llet juntament amb el torró trinxat.

3.      Triturem amb la batedora la barreja de llet, nata i torró.

4.      Deixem que aquesta barreja estigui tèbia, i llavors hi afegim els rovells d'ou. Ho remenem i ho tornem a posar a foc molt lent durant 20 min, sense que arribi a bullir mai, ni sense parar de remenar.

5.      Deixarem refredar la barreja a temperatura ambient dins d'uns motlles de flam petits.

6.      Ho posem al congelador.

7.      Desfem la xocolata amb un raig generós de whisky i 200 g de nata.

8.      Desemmotllem el gelat,  hi aboquem la xocolata calenta per sobre, ametlla torrada picada i les faves de cacau, i ho servim.