Gelat de torró
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Les ametlles són fruita seca rica, en vitamina E de funció antioxidant i greixos saludables del tipus poliinsaturats, nutrients importants per a la salut cardiovascular.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
1 barra de torró de Xixona
6 rovells d'ou
500 g de llet fresca
450 g de nata 35%
faves de cacau
100 g xocolata del 75%
50 g whisky
60 g d'ametlla torrada
PREPARACIÓ
- Muntem els rovells d'ou amb el batedor.
- Mentrestant, en una olla fem arrencar el bull a la nata i la llet juntament amb el torró trinxat.
- Triturem amb la batedora la barreja de llet, nata i torró.
- Deixem que aquesta barreja estigui tèbia, i llavors hi afegim els rovells d'ou. Ho remenem i ho tornem a posar a foc molt lent durant 20 min, sense que arribi a bullir mai, ni sense parar de remenar.
- Deixarem refredar la barreja a temperatura ambient dins d'uns motlles de flam petits.
- Ho posem al congelador.
- Desfem la xocolata amb un raig generós de whisky i 200 g de nata.
- Desemmotllem el gelat, hi aboquem la xocolata calenta per sobre, ametlla torrada picada i les faves de cacau, i ho servim.