Gelat de tall de tres colors
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Lluís Estrada Canal
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Pastisseria Canal, Barcelona
- Dieta: Vegetariana
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 8 rovells d'ou
- 200 g sucre
- 66 g aigua
- 1400 g nata muntada sense sucre
- 10 g cacau en pols
- 30 g polpa de maduixa triturada
- galetes per gelat de tall
PREPARACIÓ
Per començar, barregeu el sucre i l'aigua en un pot i escalfeu-ho a foc mitjà fins a 112 graus.
Mentrestant, munteu els rovells amb el túrmix. Quan el xarop arribi als 112 graus, aboqueu-lo de mica en mica a sobre dels rovells, sense parar de muntar-los, i continueu-ho muntant fins que la crema estigui tèbia, entre 5 i 10 minuts.
A continuació, separeu la crema en 3 bols, que seran els gelats de 3 colors.
En un bol, barregeu-hi el cacau en pols, amb una espàtula.
En un altre, barregeu-hi la polpa de maduixa, amb una espàtula.
I al tercer bol, no cal barrejar-hi res.
Després, afegiu 460 grams de nata muntada a cada bol, barregeu-ho bé i poseu les 3 cremes en 3 mànigues pastisseres.
Tot seguit, ompliu un motlle de silicona rectangular fins a un terç amb unes de les cremes, poseu-hi a sobre un terç més d'una altra crema i acabeu d'omplir-lo fins dalt amb l'última crema.
Finalment, poseu el motlle al congelador fins que quedi ben pres, entre dues i 3 hores.
I ja per acabar, desemmotlleu la barra de gelat, talleu-la a talls i serviu-la entre dues galetes.
Mentrestant, munteu els rovells amb el túrmix. Quan el xarop arribi als 112 graus, aboqueu-lo de mica en mica a sobre dels rovells, sense parar de muntar-los, i continueu-ho muntant fins que la crema estigui tèbia, entre 5 i 10 minuts.
A continuació, separeu la crema en 3 bols, que seran els gelats de 3 colors.
En un bol, barregeu-hi el cacau en pols, amb una espàtula.
En un altre, barregeu-hi la polpa de maduixa, amb una espàtula.
I al tercer bol, no cal barrejar-hi res.
Després, afegiu 460 grams de nata muntada a cada bol, barregeu-ho bé i poseu les 3 cremes en 3 mànigues pastisseres.
Tot seguit, ompliu un motlle de silicona rectangular fins a un terç amb unes de les cremes, poseu-hi a sobre un terç més d'una altra crema i acabeu d'omplir-lo fins dalt amb l'última crema.
Finalment, poseu el motlle al congelador fins que quedi ben pres, entre dues i 3 hores.
I ja per acabar, desemmotlleu la barra de gelat, talleu-la a talls i serviu-la entre dues galetes.