Gelat de peu blau

  • Programa: Caçadors de bolets
  • Cuiner: Restaurante Casa Ramon. Atzeneta del Maestrat (Castelló)
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Per fer el gelat:
  • 500 g de peus blaus tallats
  • 125 g de sucre
  • 125 g nata
  • Per als fredolics caramelitzants:
  • 100 g de fredolics sencers
  • 100 g de sucre

PREPARACIÓ

1. Primer de tot, feu la melmelada: coeu els peus blaus amb sucre i una mica d'aigua (poca perquè els bolets ja en porten) i aneu remenant de tant en tant.

2. Un cop feta, passeu-la pel túrmix i reserveu-la perquè es refredi.

3. Mentrestant, munteu la nata i afegiu-la a la melmelada (quan ja sigui freda) i barregeu-ho bé. Ja ho podem posar al congelador.

4. Per evitar els cristalls de gel, s'ha d'anar traient del congelador de tant en tant i remenar-ho intensament. Al cap d'un parell d'hores, ja hauria d'estar fet. En funció del congelador, necessitarà entre dues o tres hores.

Per fer els fredolics caramelitzats:

Netegeu bé els fredolics i poseu-los sencers en una cassola amb el sucre a foc mitjà. Remeneu bé i espereu fins que es faci l'almívar, vigilant que no es cremi el sucre.

Presentació del plat:

Feu les boles de gelat i acompanyeu-les amb els fredolics caramelitzats. Si voleu, també podeu decorar les boles de gelat amb melmelada de gerds o de fruits del bosc.