Gelat de pa, vi i sucre amb coca de vidre

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Sergio Torres
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Reno, Barcelona

INGREDIENTS

  • Per al gelat de pa, vi i sucre:
  • 100 g de pa
  • 1 got de vi
  • crema anglesa Per a la crema anglesa:
  • 1/2 l de llet
  • 5 rovells d'ou
  • 350 g de sucre Per a la coca de vidre:
  • 1 baguet precuita i congelada
  • 1 got d'almívar (50% d'aigua / 50% de sucre)
  • salsa de xocolata
  • 100 g de cobertura de xocolata 57% de cacau
  • 1/2 copeta de brandi
  • aigua

PREPARACIÓ

Per començar, mulleu el pa dur amb el vi i deixeu-lo macerar durant 20 minuts.
Per fer la coca de vidre, poseu a bullir aigua i sucre amb la mateixa proporció. Després talleu la baguet i deixeu-la refredar. A continuació, remulleu-la amb l'almívar i poseu-la al forn a 150 graus durant 45 minuts. Mentrestant, aixafeu el pa amb una forquilla i poseu-lo en un pot amb la crema anglesa. Per fer la crema anglesa heu de triturar un rovell d'ou i 750 grams de sucre, posar llet a bullir i afegir-hi la barreja d'ou i sucre. Tritureu el pa i la crema anglesa i poseu-ho al congelador. Per fer la salsa de xocolata, poseu la xocolata en un bol i afegiu-hi aigua i brandi. Després poseu-ho al microones fins que es desfaci. Per muntar el plat, feu unes ratlles amb la salsa de xocolata al damunt del plat. Afegiu-hi un tros de coca de vidre al damunt i poseu-hi dues cullerades de gelat a sobre. Finalment, incorporeu-hi un tros de coca de vidre.
Anar al contingut