Gata (Pastissets) - Armènia

  • Programa: Karakia
  • Cuina: Gayane i Tatevik Asilbekyan, Barcelona

INGREDIENTS

  • 1 bloc de pasta de full
  • 200 g de mantega
  • 1 got i mig de sucre
  • farina
  • 1 ou
  • 1 iogurt

PREPARACIÓ

Preescalfeu el forn a temperatura màxima. Estireu la pasta de full sobre el marbre prèviament enfarinat perquè no s'hi enganxi. Bateu la mantega fins que us quedi una crema gairebé blanca; afegiu-hi el sucre i continueu batent perquè quedi ben desfet. Després heu d'anar afegint-hi farina; pasteu-ho a mà fins que la massa sigui molt seca. Aneu "fregant" entre les mans els grumolls de farina que s'hi facin fins que no en quedin. Escampeu aquesta farina per sobre de la pasta de full que heu estirat i, amb molt de compte, aneu enrotllant la pasta de full al llarg. A cada volta que hi feu, segelleu-ne les vores aixafant-la amb els dits perquè el farciment de farina no surti. Un cop tingueu aquesta mena de braç de gitano cargolat, pinteu-lo amb ou batut amb una cullerada de iogurt; d'aquesta manera, en coure's al forn quedarà ben daurat. Guarniu la part superior del rotlle fent ziga-zagues amb una forquilla. Talleu el rotlle en porcions triangulars i enforneu-les durant uns 15 minuts.

Anar al contingut