Gaspatxo del Cortijo

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Antonio Rodríguez i Antònia Martínez
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El Cortijo, Cornellà de LLobregat

INGREDIENTS

  • 2 tomàquets madurs
  • 1/2 pebrot verd
  • 1 gra d'all
  • 1 cogombre
  • 1 llesca de pa de pagès
  • 2 cullerades d'oli d'oliva
  • 1 cullerada de vinagre
  • sal

PREPARACIÓ

Per començar, bulliu els tomàquets en una olla amb aigua durant un minut.

Mentrestant, trinxeu el pebrot, el cogombre, la ceba, l'all i el pa.

Seguidament, traieu la pell i les llavors dels tomàquets bullits. Després, poseu els tomàquets, els trossos de cogombre, el pebrot, la ceba i l'all en un pot.

Afegiu-hi una mica de pa i aigua. Tot seguit, comenceu a triturar-ho. Afegiu-hi sal, oli i vinagre, i continueu triturant-ho.

Un cop triturat, tasteu-ho i rectifiqueu-ho de sal.

Finalment, deixeu-ho refredar durant 4 hores a la nevera.