Gaspatxo amb escamarlans i cloïsses

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Jordi Herrera
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Restaurant Manairó, Barcelona

INGREDIENTS

  • 800 g d'escamarlans
  • 200 g de cloïsses
  • 1 pebrot vermell
  • 1 cogombre
  • 600 g de tomàquet madur
  • 1 ceba
  • ametlles
  • 1/2 gra d'all
  • oli d'oliva verge
  • vinagre de Mòdena
  • sal

PREPARACIÓ

Per fer el brou d'escamarlans, poseu els caps dels escamarlans, la ceba tallada petita, el tomàquet tallat a quarts, el gra d'all, l'oli, l'aigua i la sal en una plata d'anar al forn.
Deixeu-ho coure al forn durant 30 minuts.

Per fer el gaspatxo, poseu les verdures tallades ben petites en un bol i afegiu-hi la sal i les ametlles. Tritureu-ho amb un túrmix.

Coleu el brou d'escamarlans i poseu el suc amb el gaspatxo. Remeneu el gaspatxo i afegiu-hi la sal, l'oli i el vinagre. Torneu-ho a remenar i coleu-ho.

Fiqueu una mica d'aigua en una paella calenta i feu-hi coure els escamarlans pelats durant 30 segons. Retireu els escamarlans i fiqueu-hi les cloïsses. Deixeu-les coure fins que s'obrin i retireu-les de les closques.

I ja per acabar, emplateu els escamarlans en un plat fons i poseu-hi les cloïsses a sobre. Finalment, aboqueu-hi el gaspatxo pel cantó. Guarniu el plat amb una mica d'oli i sal.