Gaspatxo amb escamarlans i cloïsses
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jordi Herrera
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Restaurant Manairó, Barcelona
INGREDIENTS
- 800 g d'escamarlans
- 200 g de cloïsses
- 1 pebrot vermell
- 1 cogombre
- 600 g de tomàquet madur
- 1 ceba
- ametlles
- 1/2 gra d'all
- oli d'oliva verge
- vinagre de Mòdena
- sal
PREPARACIÓ
Per fer el brou d'escamarlans, poseu els caps dels escamarlans, la ceba tallada petita, el tomàquet tallat a quarts, el gra d'all, l'oli, l'aigua i la sal en una plata d'anar al forn.
Deixeu-ho coure al forn durant 30 minuts.
Per fer el gaspatxo, poseu les verdures tallades ben petites en un bol i afegiu-hi la sal i les ametlles. Tritureu-ho amb un túrmix.
Coleu el brou d'escamarlans i poseu el suc amb el gaspatxo. Remeneu el gaspatxo i afegiu-hi la sal, l'oli i el vinagre. Torneu-ho a remenar i coleu-ho.
Fiqueu una mica d'aigua en una paella calenta i feu-hi coure els escamarlans pelats durant 30 segons. Retireu els escamarlans i fiqueu-hi les cloïsses. Deixeu-les coure fins que s'obrin i retireu-les de les closques.
I ja per acabar, emplateu els escamarlans en un plat fons i poseu-hi les cloïsses a sobre. Finalment, aboqueu-hi el gaspatxo pel cantó. Guarniu el plat amb una mica d'oli i sal.
Deixeu-ho coure al forn durant 30 minuts.
Per fer el gaspatxo, poseu les verdures tallades ben petites en un bol i afegiu-hi la sal i les ametlles. Tritureu-ho amb un túrmix.
Coleu el brou d'escamarlans i poseu el suc amb el gaspatxo. Remeneu el gaspatxo i afegiu-hi la sal, l'oli i el vinagre. Torneu-ho a remenar i coleu-ho.
Fiqueu una mica d'aigua en una paella calenta i feu-hi coure els escamarlans pelats durant 30 segons. Retireu els escamarlans i fiqueu-hi les cloïsses. Deixeu-les coure fins que s'obrin i retireu-les de les closques.
I ja per acabar, emplateu els escamarlans en un plat fons i poseu-hi les cloïsses a sobre. Finalment, aboqueu-hi el gaspatxo pel cantó. Guarniu el plat amb una mica d'oli i sal.