Garoines amb patates a l'empordanesa

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Anna Casadevall
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: La Xicra, Palafrugell
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les garoines contenen una gran quantitat de proteïnes. A més hi ha estudis que assenyalen una reducció dels nivells de colesterol i una acció de protecció cardiovascular.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 24 garoines
  • 2 patates grosses Monalisa
  • 4 rovells d'ou
  • 4 talls de botifarra negra
  • 4 cullerades d'oli d'oliva suau
  • 4 cullerades de llet
  • aigua, vinagre, sal i pebre

PREPARACIÓ

Per començar, netegeu les garoines, obriu-les per la meitat i reserveu-ne el corall.

A continuació, en un cassó amb aigua bullint i sal, bulliu les patates senceres i amb pell. Quan estiguin cuites, peleu-les, talleu-les per la meitat i buideu-ne l'interior.

Per fer la salsa, poseu a la Thermomix la part de les patates que heu buidat, la botifarra negra, l'oli, la sal, el pebre i la llet i tritureu-ho bé.

Tot seguit, poseu els rovells d'ou en un cassó amb aigua bullint, una mica de vinagre i sal i deixeu-los coure durant un parell de minuts.

Finalment, poseu els rovells a la part buida de les patates bullides.

I ja per acabar, feu una base de salsa al centre del plat, poseu-hi la patata amb el rovell a sobre i guarniu-la amb el corall de les garoines.
Anar al contingut