Garídes mikrolímano (Gambes amb salsa) - Grècia

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Piros Papaiani (restaurant Dionisos-Born), Barcelona

INGREDIENTS

  • gambes
  • ouzo
  • mantega
  • alls
  • brou de peix
  • nata líquida
  • salsa de tomàquet
  • julivert

PREPARACIÓ

En una paella amb mantega sofregiu-hi una cullerada de pasta d'alls (feta amb uns quants alls matxucats). Després afegiu-hi les gambes i deixeu-les coure, a foc mitjà, 2 o 3 minuts per cada costat.
Aboqueu un raig d'ouzo a la paella i flamegeu les gambes. Afluixeu el foc i afegiu-hi una mica de fumet de peix (si no en teniu, podeu posar-hi aigua) i un bon raig de crema de llet.
Al cap d'un parell de minuts incorporeu-hi una mica de salsa de tomàquet i deixeu-ho coure fins que la salsa s'espesseixi.
Cobriu les gambes amb la salsa i una mica de julivert trinxat per sobre i ja les podeu servir.
Un bon acompanyament per a aquest plat poden ser unes verdures cuites al vapor o una mica d'arròs blanc.