Garden salad (Amanida verda) - Nelson, Nova Zelanda

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Pip Manley, Sitges

INGREDIENTS

  • enciam
  • cirerols
  • cogombre
  • pastanaga

PREPARACIÓ

Renteu les hortalisses.
Trossegeu les fulles d'enciam. La Pip va fer servir enciam tipus iceberg.
Partiu els cirerols per la meitat.
Talleu el cogombre a rodanxes de, més o menys, un dit de gruix i després talleu-les en forma de creu per tenir-ne trossos triangulars.
Peleu la pastanaga i talleu-la a rodanxes no gaire gruixudes.
Poseu-ho tot dins d'un bol, remeneu-ho amb les mans perquè quedi tot ben barrejat.
Deixeu-la dins la nevera, tapada amb paper d'alumini, fins al moment de servir.
La podeu amanir amb una mica d'alfàbrega seca, pebre negre, sal i oli d'oliva, o que cadascú se'n serveixi al seu plat i se l'amaneixi com vulgui.
 
Nota:
La Pip ens va explicar que, a Nova Zelanda, la Garden Salad es prepara amb qualsevol de les verdures més comunes dels jardins particulars.