Gambes i cansalada amb romesco

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Mey Hofmann
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Hofmann, Barcelona

INGREDIENTS

  • 200 g de mongeta del ganxet cuita
  • 160 g de cansalada viada
  • 1 got de fumet
  • julivert picat
  • 12 cues de gambes
  • 1branca de farigola
  • 1 fulla de llorer
  • oli d'oliva
  • Per al romesco:
  • 1 cabeça d'alls
  • 1 tomàquet
  • 2 nyores
  • 10 g d'avellanes torrades
  • 10 g d'avellanes crues
  • sal, pebre de Caiena
  • oli i vinagre

PREPARACIÓ

Escaliveu el tomàquet i la cabeça d'alls al forn a 180 graus.
Mentrestant, confiteu la cansalada amb aigua en un cassó amb oli, farigola, llorer i julivert, procurant que la temperatura no superi els 80 graus. Després, daureu la cansalada per la banda de la pell en una paella ben calenta.

Per fer el romesco, poseu en un bol els alls i els tomàquets escalivats i pelats, les avellanes crues, les avellanes torrades, la polpa de nyora, el pebre de Caiena, el vinagre i l'oli. Tritureu-ho i passeu-ho per un colador xinès.

A continuació, salteu les cues de gambes pelades en una paella amb oli.

Tot seguit, poseu en una paella calenta el romesco, les mongetes cuites, el fumet i deixeu-ho coure una mica. Finalment, salpebreu-ho, afegiu-hi el julivert picat i remeneu-ho.

I ja per acabar, emplateu la cansalada al mig del plat, poseu les mongetes al cantó i les gambes per sobre. Podeu guarnir el plat amb una mica de sal Maldon i farigola.
Anar al contingut