Gambes empanades amb espàrrecs
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Joan Roca
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El celler de Can Roca, Girona
INGREDIENTS
- 24 gambes
- 1 manat d'espàrrecs
- 2 cullerades d'oli d'oliva
- 1 cullerada petita de cerfull picat
- 4 llesques de pa precuit
- 12 llesques primes de cansalada de porc ibèric
- oli
PREPARACIÓ
Per començar, escaldeu els espàrrecs en una olla amb aigua i sal.
Després, refredeu-los amb aigua i gel. A continuació, emboliqueu cada gamba amb una llesca de pa precuit. Feu grups de cinc o sis espàrrecs i emboliqueu-los amb una llesca de cansalada. Després, poseu els caps de les gambes en una paella i coeu-los. Poseu-los en un colador i aixafeu-los amb una cullera per extreure'n tot el suc. Finalment, saltegeu els farcells d'espàrrecs i els de gambes. Per acabar, col·loqueu el suc dels caps de gambes al fons del plat i poseu-hi els farcells a sobre.
Després, refredeu-los amb aigua i gel. A continuació, emboliqueu cada gamba amb una llesca de pa precuit. Feu grups de cinc o sis espàrrecs i emboliqueu-los amb una llesca de cansalada. Després, poseu els caps de les gambes en una paella i coeu-los. Poseu-los en un colador i aixafeu-los amb una cullera per extreure'n tot el suc. Finalment, saltegeu els farcells d'espàrrecs i els de gambes. Per acabar, col·loqueu el suc dels caps de gambes al fons del plat i poseu-hi els farcells a sobre.