Gambes empanades amb espàrrecs

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Joan Roca
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El celler de Can Roca, Girona

INGREDIENTS

  • 24 gambes
  • 1 manat d'espàrrecs
  • 2 cullerades d'oli d'oliva
  • 1 cullerada petita de cerfull picat
  • 4 llesques de pa precuit
  • 12 llesques primes de cansalada de porc ibèric
  • oli

PREPARACIÓ

Per començar, escaldeu els espàrrecs en una olla amb aigua i sal.
Després, refredeu-los amb aigua i gel. A continuació, emboliqueu cada gamba amb una llesca de pa precuit. Feu grups de cinc o sis espàrrecs i emboliqueu-los amb una llesca de cansalada. Després, poseu els caps de les gambes en una paella i coeu-los. Poseu-los en un colador i aixafeu-los amb una cullera per extreure'n tot el suc. Finalment, saltegeu els farcells d'espàrrecs i els de gambes. Per acabar, col·loqueu el suc dels caps de gambes al fons del plat i poseu-hi els farcells a sobre.