Galtes de xai rostides amb patates, rossinyols de pi i tirabecs

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Jordi Herrera
  • Dificultat: Alta
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Restaurant Manairó, Barcelona
  • Informació nutricional
    +Obre

    El xai és una bona font de ferro hemo, del tipus que millor absorbeix el nostre cos.

INGREDIENTS

  • 4 caps de xai
  • 200 g de rossinyols de pi
  • 16 tirabecs
  • 4 tomàquets
  • 2 cebes petites
  • 1 pastanaga
  • 1/4 kg de patates del platillo
  • oli d'oliva i sal

PREPARACIÓ

Per començar, poseu en una cassola la meitat dels tomàquets tallats a daus, la meitat de la ceba tallada a la juliana, mig cap de xai, les llengües i les galtes de xai, i deixeu-ho sofregir durant una estona.

Seguidament, poseu la cassola al forn, deixeu-ho coure a 180 graus durant una hora i mitja i afegiu-hi aigua de tant en tant.

Mentrestant, en una altra cassola poseu l'altra meitat dels tomàquets i de la ceba, mig cap de xai i les patates senceres i amb pell i deixeu-ho sofregir una estona. Després, poseu la cassola al forn, deixeu-ho coure a 180 graus durant una hora i mitja i afegiu-hi aigua de tant en tant.

A continuació, retireu les galtes, les llengües i el cap de xai de la cassola, coleu la salsa, poseu-la a reduir en un cassó a foc suau, poseu les llengües i les galtes en una paella, saleu-les i salteu-les amb una mica d'oli.

Tot seguit, retireu les patates de l'altra cassola, trenqueu-les una mica amb una forquilla, saleu-les, poseu-les en una cassola amb una mica del suc de la seva cocció i deixeu-les coure a foc suau durant una estona més.

Finalment, en una paella amb una mica d'oli salteu les pastanaga tallada a la juliana, els tirabecs i els rossinyols tallats a trossos. Quan estiguin dauradetes, saleu-les i retireu-les del foc.

I ja per acabar, emplateu les patates, poseu-hi les llengües i les galtes per sobre, les verdures saltades pel voltant i salseu-ho tot amb la reducció del rostit.