Galtes de vedella
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La vedella és rica en vitamina B12, nutrient que ajuda al correcte funcionament del sistema nerviós i el sistema immunitari i a la formació de glòbuls vermells. Els pebrots vermells són unes hortalisses d'elevat contingut en antioxidants gràcies als betacarotens i al licopè que contenen.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
4 galtes de vedella
1 pebrot verd
1 pebrot vermell
3 tomàquets
2 cebes de Figueres
1 porro
3 patates monalisa
1 cabeça d'alls
1 branca d'api
15 torrades
25 avellanes
20 g de xocolata
60 g de pinyons
1 fulla de llorer
1/2 canonet de canyella
1 manat de julivert
50 g de mantega
500 g de vi negre
250 g de vi ranci
pebre negre
sal
PREPARACIÓ
- Posem 2 galtes de vedella en un tàper i ho cobrim amb una barreja d'aigua i sal. (50g/l) Ho deixem durant 1 hora a la nevera.
- Tallem a la brunesa 2 cebes de Figueres, 1 porro, 1 branca d'api, 1 pebrot verd, 1 de vermell i 3 tomàquets.
- Posem les verdures a enrossir en una olla exprés amb un raig d'oli OVE. Hi afegim una cabeça d'alls tallada pel mig, una fulla de llorer i mig canonet de canyella.
- Traiem les galtes del bany de sal, les eixuguem i les afegim a l'olla exprés.
- Posem una olla a escalfar amb 3 litres d'aigua mineral.
- Afegim a l'olla exprés 250 g de vi ranci i 500 g de vi negre i deixem evaporar l'alcohol.
- Hi afegim un manat de julivert, ho cobrim amb l'aigua bullint i ho tapem. Ho deixem bullir durant 50 minuts.
- Posem 3 patates amb pell en una safata amb sal gruixuda al fons. Ho enfornem durant 35 minuts a 220º.
- Obrim l'olla exprés, retirem les galtes, la canyella i triturem la resta amb una batedora de mà.
- Ho colem dins una cassola, hi afegim les galtes i les deixem a foc baix durant 20 minuts.
- Per fer el cremós de patata: pelem les patates i les posem en el got americà amb 50 g de mantega, sal i pebre negre. Triturem el temps just fins que desapareguin els trossos de patata i reservem. Si ho triturem massa, la textura quedarà molt viscosa.
- Posem a torrar 60 g de pinyons en una paella sense oli.
- Posem dins la picadora 15 torradetes, 25 avellanes, 20 g de xocolata, els pinyons torrats i ho triturem.
- Afegim la picada a la cassola salem i remenem.
- Escalfem el cremós de patata en un pot.
- Posem en un plat el cremós de patata, la galta a sobre, napem amb la salsa de la cassola, i tirem julivert picat per sobre.