Galtes de vedella mamet amb múrgoles

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Dani Lechuga
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Caldeni, Barcelona
  • Informació nutricional
    +Obre

    La vedella és especialment rica en ferro de fàcil absorció, mineral necessari per a la formació d'hemoglobina i la prevenció d'anèmia ferropènica.

INGREDIENTS

  • 8 peces de galtes de vedella mamet
  • 2 cebes tendres
  • 1 pastanaga grossa
  • 1/2 l de vi blanc
  • 100 g de múrgoles
  • 300 g de nyàmeres
  • 100 g de mantega
  • brou de verdures
  • fècula de blat de moro
  • branca de farigola
  • sal i pebre
  • oli d'oliva

PREPARACIÓ

Per començar, en una cassola amb una mica d'oli salteu les galtes de vedella ja salpebrades.
Quan estiguin dauradetes, retireu-les i reserveu-les.

A continuació, en una altra cassola amb una mica d'oli sofregiu la ceba i la pastanaga tallades a trossets. Quan estigui tot ben dauradet, afegiu-hi el vi blanc, la farigola i les galtes de vedella i deixeu-ho coure un parell de minuts. Després, cobriu-ho tot amb el brou i deixeu-ho coure a foc suau durant una hora i mitja.

Tot seguit, retireu les galtes de la cassola i reserveu-les, coleu la salsa, poseu-la en un bol amb una mica de fècula de blat i una mica de mantega i deixeu-la reduir durant una estona més.

Per fer el puré de nyàmeres, poseu les nyàmeres, pelades i tallades a daus, en un cassó amb aigua bullint i deixeu-les coure durant 15 minuts. Després, retireu-les del cassó, poseu-les en un bol juntament amb una mica d'aigua de la seva cocció, una mica de sal i la mantega i tritureu-ho tot amb el túrmix.

Finalment, en una paella amb una mica de mantega salteu les múrgoles. Quan estiguin dauradetes, rectifiqueu-les de sal, retireu-les i reserveu-les.

I ja per acabar, emplateu el puré de nyàmeres, poseu-hi les galtes sobre, saleu-ho tot amb el suc de la cocció i guarniu el plat amb les múrgoles.