Galtes de vedella i puré de patates
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Josep Lacambra
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Catalina, Barcelona
- Informació nutricional -Obre
La carn de les galtes de vedella és molt tendre i melosa. És notablement magra i rica en proteïnes d'alt valor biològic i ferro. Molt recomanable per a persones amb anèmia ferropènica.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 2 galtes de vedella
- 2 porros
- 2 cabeces d'all
- 1/4 de l de vi negre
- 1 patata
- oli d'oliva verge
- sal i pebre
PREPARACIÓ
Per començar, daureu les galtes de vedella en una cassola amb oli.
Quan estiguin ben daurades, salpebreu-les, retireu-les del cassó i reserveu-les. A la mateixa cassola, poseu-hi les verdures tallades i estofeu-les durant 30 minuts. A continuació, afegiu-hi les galtes, el vi negre i l'aigua, tapeu-ho i deixeu-ho coure durant 3 o 4 hores depenent de la mida de les galtes. Tot seguit, coleu la salsa amb un colador xinès, poseu-la en una cassola juntament amb les galtes i deixeu-ho al foc perquè la salsa es redueixi una mica.Per fer el puré de patata, emboliqueu la patata amb paper de plata i deixeu-la coure al forn a 180 graus uns 30 minuts. Després, peleu-la, poseu-la en un bol, afegiu-hi la sal i un bon raig d'oli i tritureu-la amb una forquilla.I ja per acabar, emplateu el puré de patata, poseu-hi a sobre la galta de vedella i tireu-hi una mica de salsa per sobre.
Quan estiguin ben daurades, salpebreu-les, retireu-les del cassó i reserveu-les. A la mateixa cassola, poseu-hi les verdures tallades i estofeu-les durant 30 minuts. A continuació, afegiu-hi les galtes, el vi negre i l'aigua, tapeu-ho i deixeu-ho coure durant 3 o 4 hores depenent de la mida de les galtes. Tot seguit, coleu la salsa amb un colador xinès, poseu-la en una cassola juntament amb les galtes i deixeu-ho al foc perquè la salsa es redueixi una mica.Per fer el puré de patata, emboliqueu la patata amb paper de plata i deixeu-la coure al forn a 180 graus uns 30 minuts. Després, peleu-la, poseu-la en un bol, afegiu-hi la sal i un bon raig d'oli i tritureu-la amb una forquilla.I ja per acabar, emplateu el puré de patata, poseu-hi a sobre la galta de vedella i tireu-hi una mica de salsa per sobre.