Galtes de vedella i puré de patates

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Josep Lacambra
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Catalina, Barcelona
  • Informació nutricional
    -Obre

    La carn de les galtes de vedella és molt tendre i melosa. És notablement magra i rica en proteïnes d'alt valor biològic i ferro. Molt recomanable per a persones amb anèmia ferropènica.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 2 galtes de vedella
  • 2 porros
  • 2 cabeces d'all
  • 1/4 de l de vi negre
  • 1 patata
  • oli d'oliva verge
  • sal i pebre

PREPARACIÓ

Per començar, daureu les galtes de vedella en una cassola amb oli.
Quan estiguin ben daurades, salpebreu-les, retireu-les del cassó i reserveu-les. A la mateixa cassola, poseu-hi les verdures tallades i estofeu-les durant 30 minuts. A continuació, afegiu-hi les galtes, el vi negre i l'aigua, tapeu-ho i deixeu-ho coure durant 3 o 4 hores depenent de la mida de les galtes. Tot seguit, coleu la salsa amb un colador xinès, poseu-la en una cassola juntament amb les galtes i deixeu-ho al foc perquè la salsa es redueixi una mica.Per fer el puré de patata, emboliqueu la patata amb paper de plata i deixeu-la coure al forn a 180 graus uns 30 minuts. Després, peleu-la, poseu-la en un bol, afegiu-hi la sal i un bon raig d'oli i tritureu-la amb una forquilla.I ja per acabar, emplateu el puré de patata, poseu-hi a sobre la galta de vedella i tireu-hi una mica de salsa per sobre.
Anar al contingut