Galtes de porc fumades i guisades

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Carles Tejedor
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Ristol Viladecavalls, Viladecavalls

INGREDIENTS

  • 4 galtes de porc desossades
  • 1/2 kg de patata del bufet
  • 1/2 l de salsa de rostit
  • herbes: farigola, romaní
  • sal i oli
  • 200 g de mantega

PREPARACIÓ

Per començar, bulliu les patates senceres i sense pelar en un cassó amb aigua.
Quan estiguin bullides, peleu-les, reserveu-ne les pells i feu un puré amb la patata, l'oli i la sal, de manera tradicional.

Tot seguit, poseu les pells en una safata i coeu-les al forn durant uns 15 minuts a 180 graus.
Després, barregeu les pells amb la mantega i tritureu-ho amb el túrmix.

A continuació, en un cassó amb oli, fregiu-hi les galtes de porc. Quan estiguin rosses, afegiu-hi la salsa de rostit i deixeu-ho coure mitja hora. Seguidament, retireu les galtes, fumeu-les amb la farigola i el romaní fent servir una barbacoa Temu i deixeu que la salsa continuï coent al cassó.

I ja per acabar, amb una mànega, feu un cercle de puré de patata al mig del plat, ompliu-lo amb la barreja de mantega i pell de patata, poseu-hi la galta a sobre i salseu-ho tot amb la salsa de rostit.