Galtes de porc al forn a la catalana
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Manuel Martí
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Col·legi d'Arquitectes de Barcelona, Barcelona
INGREDIENTS
- 4 galtes
- 4 tomàquets
- 2 cebes
- 3 patates
- timó
- romaní
- 2 gots de vi blanc
- 8 prunes
- 1/2 copa de moscatell
- 1 cullerada de conyac
- all
- oli
- sal
- pebre
PREPARACIÓ
Per començar, poseu en una safata per al forn les patates pelades i tallades en rodanxes gruixudes, el tomàquet també tallat en rodanxes, la ceba tallada i els alls pelats i sencers.
Tot seguit, feu uns talls en forma de creu a les galtes de porc per facilitar-ne la cocció i poseu-les a la safata per al forn. Després, afegiu-hi el romaní i la farigola i regueu les galtes amb un raig d'oli i salpebreu-les. Finalment, incorporeu-hi el vi blanc, el moscatell i el conyac. Deixeu coure les galtes al forn a 200 graus durant 30 minuts. A continuació, feu una reducció amb les prunes, una mica de moscatell i conyac. Quan ja hagi reduït, incorporeu-ho a les galtes i deixeu-ho coure 10 minuts més al forn. I ja per acabar, emplateu les galtes acompanyades amb les prunes i les patates.
Tot seguit, feu uns talls en forma de creu a les galtes de porc per facilitar-ne la cocció i poseu-les a la safata per al forn. Després, afegiu-hi el romaní i la farigola i regueu les galtes amb un raig d'oli i salpebreu-les. Finalment, incorporeu-hi el vi blanc, el moscatell i el conyac. Deixeu coure les galtes al forn a 200 graus durant 30 minuts. A continuació, feu una reducció amb les prunes, una mica de moscatell i conyac. Quan ja hagi reduït, incorporeu-ho a les galtes i deixeu-ho coure 10 minuts més al forn. I ja per acabar, emplateu les galtes acompanyades amb les prunes i les patates.