Galta de tonyina amb api i vinagreta

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Jeroni Castell
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Les Moles

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 8 galtes de tonyina
  • oli de oliva
  • sal i pebre blanc
  • Per al puré d'api:
  • 100g d'api
  • aigua, sal i oli
  • Per al puré de patata:
  • 100g de patata
  • aigua, sal i oli
  • Per a la vinagreta:
  • 25 g de nous pelades
  • 1 poma àcida (granny smith)
  • 2 branques d'api
  • 100 cc d'oli d'oliva verge extra
  • 10 cc vinagre balsàmic de cava

PREPARACIÓ

Per fer el puré d'api, peleu i talleu l'api, feu-lo bullir en un cassó amb aigua i sal, escorreu-lo, poseu-lo en un bol i tritureu-lo amb el batedor elèctric.

Per fer el puré de patates, peleu i talleu les patates i feu-les bullir en un altre cassó amb aigua i sal. Quan estiguin cuites, escorreu-les i passeu-les pel passapuré.

Després, barregeu els dos purés en un bol, afegiu-hi oli i sal, barregeu-los bé i reserveu-ho.

A continuació, talleu les galtes de tonyina en quatre talls, salpebreu-les i salteu-les a la planxa amb una mica d'oli, sense deixar-les coure gaire per dins.

Per fer la vinagreta, submergiu en aigua bullent les branques d'api a fi de "blanquejar-les", durant uns segons, poseu-les en aigua i gel per refredar-les i talleu-les a bastonets. Seguidament, talleu la poma també a bastonets fins i barregeu en un bol la poma, l'api, les nous, el vinagre i l'oli.

I ja per acabar, emplateu el puré d'api i patata, poseu-hi a sobre la galta de tonyina i amaniu-ho amb la vinagreta.