Galta de porc ibèric amb escamarlans
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jaume Pérez
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Enoteca (Hotel Arts Barcelona), Barcelona
INGREDIENTS
- 12 galtes de porc ibèric
- 12 escamarlans
- 12 espàrrecs verds
- 1/2 kg de pebrot vermell
- 1/2 kg de pebrot groc
- 1 kg de costella de porc
- 1 porro
- 1 ceba
- 2 tomàquets madurs
- 1 l de vi negre
- 1 fulla de llorer
- sal i pebre en gra
- 1 tasseta d'oli
PREPARACIÓ
Per fer la salsa, en una paella amb oli salteu la costella de porc.
Quan estigui ben daurada, afegiu-hi el porro picat, la ceba picada, els tomàquets tallats a trossos i la fulla de llorer. Quan les verdures estiguin rosses, poseu-hi el vi negre i deixeu-lo reduir. Seguidament, afegiu-hi l'aigua i deixeu-ho coure durant 2 hores.
Per fer les dues salses de pebrot, poseu els pebrots vermells i els grocs en una safata i escaliveu-los al forn durant 7 minuts a 200 graus. A continuació, peleu-los i poseu-los a la Thermomix per separat.
Tot seguit, en una paella amb oli, salteu les galtes salpebrades. Quan estiguin rosses afegiu-les a la paella de la salsa i deixeu-ho coure un parell de minuts.
Finalment, en una altra paella amb oli, salteu els escamarlans pelats i les puntes d'espàrrecs.
I ja per acabar, emplateu les galtes, poseu-hi al costat els espàrrecs i els escamarlans, i guarniu el voltant del plat amb les dues salses de pebrot.
Quan estigui ben daurada, afegiu-hi el porro picat, la ceba picada, els tomàquets tallats a trossos i la fulla de llorer. Quan les verdures estiguin rosses, poseu-hi el vi negre i deixeu-lo reduir. Seguidament, afegiu-hi l'aigua i deixeu-ho coure durant 2 hores.
Per fer les dues salses de pebrot, poseu els pebrots vermells i els grocs en una safata i escaliveu-los al forn durant 7 minuts a 200 graus. A continuació, peleu-los i poseu-los a la Thermomix per separat.
Tot seguit, en una paella amb oli, salteu les galtes salpebrades. Quan estiguin rosses afegiu-les a la paella de la salsa i deixeu-ho coure un parell de minuts.
Finalment, en una altra paella amb oli, salteu els escamarlans pelats i les puntes d'espàrrecs.
I ja per acabar, emplateu les galtes, poseu-hi al costat els espàrrecs i els escamarlans, i guarniu el voltant del plat amb les dues salses de pebrot.