Galta de porc ibèric amb escamarlans

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Jaume Pérez
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Enoteca (Hotel Arts Barcelona), Barcelona

INGREDIENTS

  • 12 galtes de porc ibèric
  • 12 escamarlans
  • 12 espàrrecs verds
  • 1/2 kg de pebrot vermell
  • 1/2 kg de pebrot groc
  • 1 kg de costella de porc
  • 1 porro
  • 1 ceba
  • 2 tomàquets madurs
  • 1 l de vi negre
  • 1 fulla de llorer
  • sal i pebre en gra
  • 1 tasseta d'oli

PREPARACIÓ

Per fer la salsa, en una paella amb oli salteu la costella de porc.
Quan estigui ben daurada, afegiu-hi el porro picat, la ceba picada, els tomàquets tallats a trossos i la fulla de llorer. Quan les verdures estiguin rosses, poseu-hi el vi negre i deixeu-lo reduir. Seguidament, afegiu-hi l'aigua i deixeu-ho coure durant 2 hores.

Per fer les dues salses de pebrot, poseu els pebrots vermells i els grocs en una safata i escaliveu-los al forn durant 7 minuts a 200 graus. A continuació, peleu-los i poseu-los a la Thermomix per separat.

Tot seguit, en una paella amb oli, salteu les galtes salpebrades. Quan estiguin rosses afegiu-les a la paella de la salsa i deixeu-ho coure un parell de minuts.

Finalment, en una altra paella amb oli, salteu els escamarlans pelats i les puntes d'espàrrecs.

I ja per acabar, emplateu les galtes, poseu-hi al costat els espàrrecs i els escamarlans, i guarniu el voltant del plat amb les dues salses de pebrot.