Gallopinto (Cassola de fesols amb arròs i verdures) - Nicaragua
- Programa: Karakia
- Cuina: Xavier Abraham López i Roberto Blandón, Terrassa
INGREDIENTS
- arròs
- pastanaga
- ceba
- tomàquet
- chirtoma (pebrot verd una mica picant)
- frijoles negres
- alls
- aigua
- sal i oli
PREPARACIÓ
Feu coure els frijoles en una cassola amb aigua i sal i els alls. Un cop cuits, escorreu-los i reserveu-los.
En una paella amb una mica d'oli, sofregiu-hi la meitat de la ceba i del pebrot i l'arròs. Quan tingueu les verdures sofregides, aboqueu una mica d'aigua a la paella i deixeu que faci xup-xup fins que l'arròs sigui cuit. Reserveu-ho.
En una altra paella, feu-hi un sofregit amb la resta de ceba i pebrot. Quan el sofregit s'hagi enrossit, afegiu-hi els frijoles i l'arròs.
Remeneu-ho perquè els ingredients quedin ben barrejats i ja tindreu el gallopinto llest per portar a taula.
En una paella amb una mica d'oli, sofregiu-hi la meitat de la ceba i del pebrot i l'arròs. Quan tingueu les verdures sofregides, aboqueu una mica d'aigua a la paella i deixeu que faci xup-xup fins que l'arròs sigui cuit. Reserveu-ho.
En una altra paella, feu-hi un sofregit amb la resta de ceba i pebrot. Quan el sofregit s'hagi enrossit, afegiu-hi els frijoles i l'arròs.
Remeneu-ho perquè els ingredients quedin ben barrejats i ja tindreu el gallopinto llest per portar a taula.