Gallopinto (Cassola de fesols amb arròs i verdures) - Nicaragua

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Xavier Abraham López i Roberto Blandón, Terrassa

INGREDIENTS

  • arròs
  • pastanaga
  • ceba
  • tomàquet
  • chirtoma (pebrot verd una mica picant)
  • frijoles negres
  • alls
  • aigua
  • sal i oli

PREPARACIÓ

Feu coure els frijoles en una cassola amb aigua i sal i els alls. Un cop cuits, escorreu-los i reserveu-los.
En una paella amb una mica d'oli, sofregiu-hi la meitat de la ceba i del pebrot i l'arròs. Quan tingueu les verdures sofregides, aboqueu una mica d'aigua a la paella i deixeu que faci xup-xup fins que l'arròs sigui cuit. Reserveu-ho.
En una altra paella, feu-hi un sofregit amb la resta de ceba i pebrot. Quan el sofregit s'hagi enrossit, afegiu-hi els frijoles i l'arròs.
Remeneu-ho perquè els ingredients quedin ben barrejats i ja tindreu el gallopinto llest per portar a taula.