Gallina capada amb botifarres de perol trufades i petites cebes tendres

  • Programa: De vacances
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Més d'una hora

INGREDIENTS

  • 1 gallina capada
  • 1/2 litre de fons fosc de pollastre
  • oli d'oliva verge
  • 6 unitats de botifarres de perol trufades
  • suc de tòfona
  • 150 g de tòfona fresca
  • 24 minicebes tendres
  • sal i pebre

PREPARACIÓ

PRIMERA COCCIÓ:
En una bossa de cocció hi posem la gallina salpebrada prèviament, el fons fosc de pollastre, l'oli d'oliva i el suc de tòfona, tanquem la bossa i la introduïm en una olla amb aigua bullint durant 35 minuts. Passat aquest temps, tallem la cocció introduint la bossa de la gallina en aigua freda i abundant gel.


SEGONA COCCIÓ:
Quan vulguem acabar la gallina, la introduïm al bany Maria durant minuts, passat aquest temps, obrim la bossa i posem tot el seu contingut en una cocotte de ferro, tapem la cocotte i la posem al forn a 190ºC durant 35 minuts primerament i, llavors, més minuts a 215ºC amb l'olla destapada. Cal dir que el temps de cocció pot canviar depenent del pes de la gallina.



Quan faltin 5 minuts per finalitzar la cocció, hi afegirem les botifarres de perol, lleugerament rostides, les minicebes tendres ja saltades i la tòfona picada a dauets de 0,2 mm de gruix.



SERVEI:

Ensenyem la peça sencera als comensals i aprofitarem el moment de servir-la per desgreixar i lligar la salsa.