Gall d'indi a la cassola

  • Programa: La cuina de l'Isma
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • 1 pit de gall d'indi
  • 1 pot petit d'anxoves
  • 4 orellanes de tomàquet rehidratades
  • 1 culleradeta de comí en pols
  • 1 culleradeta de raz el haout en pols
  • 1 cullerada de brou de gallina concentrat Bovril Chicken
  • 1 llesca de pa
  • 1 pebrot verd petit
  • 1 manat d'alls tendres
  • 1 manat d'espàrrecs verds
  • 250 g de bròquil
  • 2 patates del bufet

PREPARACIÓ

1. Tallem a trossets les anxoves i les orellanes i les aboquem al got del batedor elèctric. Afegim al got el comí en pols i el raz el hanout. Ho triturem tot fins aconseguir-ne una pasta.
2. Ara fem servir una agulla per fer vetes a la carn. L'omplim amb la pasta triturada i farcim el pit de gall d'indi. Repetim l'operació tants cops com vulguem.
3. Triem una cassola ampla, hi tirem un bon raig d'oli i l'escalfem. Posem a dins el pit de gall d'indi i deixem que es vagi marcant fins que es dauri per les dues bandes, tot i que quedi cru per dins. El retirem i el reservem.
4. Per fer el brou, escalfem aigua en un cassó i hi diluïm el Bovril. Ho reservem també.
5. Comencem a fer el sofregit: tallem a dauets el pebrot i els alls tendres, i ho aboquem a la cassola on hem daurat el pit de gall d'indi.
6. Tallem a trossos les patates i les afegim a la cassola. Les coem i les daurem.
7. Ara toca tallar a trossets els espàrrecs verds i afegir-los a la cassola perquè suïn.
8. Mullem els ingredients de la cassola amb el brou de gallina.
9. Col·loquem el pit de pollastre al centre de la cassola i les flors de bròquil al voltant. Ho deixem coure tot, dins la cassola tapada, durant 20 minuts, aproximadament.