Gall del Penedès farcit amb cava brut

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Ton Mata
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cal Ton, Vilafranca del Penedès

INGREDIENTS

  • 1 gall del Penedès
  • 1 porro
  • 1 ceba petita
  • 1 pastanaga
  • 1 cabeça d'alls
  • 2 tomàquets
  • 1 fulla de llorer
  • 1 clau d'espècia
  • 1 cullerada de pinyons
  • 200 g de prunes seques sense pinyol
  • 1/4 de l de brou d'aviram
  • 2 copes de cava brut
  • sal i pebre
  • 1 got de nata líquida
  • 1 cullerada de farina de blat de moro
  • oli d'oliva

PREPARACIÓ

Per començar, esteneu el gall desossat i talleu-lo una mica mirant que quedi ben uniforme.
Després saleu-lo i farciu-lo amb les prunes i els pinyons. Cargoleu-lo i lligueu-lo sense apretar molt. Tot seguit poseu-lo en una safata. Afegiu-hi una mica d'oli, la pastanaga i la ceba tallades, el clau d'espècia, els tomàquets tallats, l'all i el llorer. Poseu-ho al forn a 180 graus durant 30 minuts. Un cop tingueu el gall rostit, traieu-li el cordill. Per fer la salsa, poseu les verdures i les herbes en una cassola. Afegiu-hi una copa de cava i deixeu-ho reduir. Quan el cava hagi reduït, afegiu-hi la farina, el brou fet amb els ossos del gall i la nata líquida. Després passeu la salsa pel colador xinès. Finalment, talleu el gall a rodanxes, poseu-les en un plat i afegiu-hi la salsa al damunt.
Anar al contingut