Gall del Penedès farcit amb cava brut
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Ton Mata
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cal Ton, Vilafranca del Penedès
INGREDIENTS
- 1 gall del Penedès
- 1 porro
- 1 ceba petita
- 1 pastanaga
- 1 cabeça d'alls
- 2 tomàquets
- 1 fulla de llorer
- 1 clau d'espècia
- 1 cullerada de pinyons
- 200 g de prunes seques sense pinyol
- 1/4 de l de brou d'aviram
- 2 copes de cava brut
- sal i pebre
- 1 got de nata líquida
- 1 cullerada de farina de blat de moro
- oli d'oliva
PREPARACIÓ
Per començar, esteneu el gall desossat i talleu-lo una mica mirant que quedi ben uniforme.
Després saleu-lo i farciu-lo amb les prunes i els pinyons. Cargoleu-lo i lligueu-lo sense apretar molt. Tot seguit poseu-lo en una safata. Afegiu-hi una mica d'oli, la pastanaga i la ceba tallades, el clau d'espècia, els tomàquets tallats, l'all i el llorer. Poseu-ho al forn a 180 graus durant 30 minuts. Un cop tingueu el gall rostit, traieu-li el cordill. Per fer la salsa, poseu les verdures i les herbes en una cassola. Afegiu-hi una copa de cava i deixeu-ho reduir. Quan el cava hagi reduït, afegiu-hi la farina, el brou fet amb els ossos del gall i la nata líquida. Després passeu la salsa pel colador xinès. Finalment, talleu el gall a rodanxes, poseu-les en un plat i afegiu-hi la salsa al damunt.
Després saleu-lo i farciu-lo amb les prunes i els pinyons. Cargoleu-lo i lligueu-lo sense apretar molt. Tot seguit poseu-lo en una safata. Afegiu-hi una mica d'oli, la pastanaga i la ceba tallades, el clau d'espècia, els tomàquets tallats, l'all i el llorer. Poseu-ho al forn a 180 graus durant 30 minuts. Un cop tingueu el gall rostit, traieu-li el cordill. Per fer la salsa, poseu les verdures i les herbes en una cassola. Afegiu-hi una copa de cava i deixeu-ho reduir. Quan el cava hagi reduït, afegiu-hi la farina, el brou fet amb els ossos del gall i la nata líquida. Després passeu la salsa pel colador xinès. Finalment, talleu el gall a rodanxes, poseu-les en un plat i afegiu-hi la salsa al damunt.