Gall del Penedès amb vinagre de Parellada

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Andrés Herreros
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: La Cucanya, Vilanova i la Geltrú

INGREDIENTS

  • 1 gall del Penedès de 1.400 g
  • 8 grans d'all
  • 1 ceba
  • 2 pastanagues
  • 3 gotets de vinagre de Parellada
  • 1 gotet de brandi/conyac del Penedès
  • 3 gotets d'oli d'oliva
  • 2 gotets de vi blanc sec
  • pebre negre en gra
  • farigola
  • llorer
  • romaní
  • sal

PREPARACIÓ

Per començar, saleu el gall i marqueu-lo en una paella amb oli durant 3 o 4 minuts per cada banda.
Després flamegeu-ho amb conyac i retireu el gall de la paella.

Per fer l'escabetx, a la mateixa paella on haureu marcat el gall, afegiu-hi la ceba picada, els alls, la pastanaga tallada a rodanxes, el romaní, la farigola, el llorer, la sal i el pebre negre en gra. Deixeu-ho coure a foc lent durant 10 minuts. Tot seguit, incorporeu-hi el vi blanc, el vinagre de Parellada, el gall i el brou de pollastre. Deixeu-ho coure durant una hora a foc molt lent.

I ja per acabar, emplateu el gall amb l'escabetx. Podeu acompanyar el plat amb unes patates fregides tallades ben primetes.
Anar al contingut