Gall del Penedès amb vinagre de Parellada
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Andrés Herreros
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: La Cucanya, Vilanova i la Geltrú
INGREDIENTS
- 1 gall del Penedès de 1.400 g
- 8 grans d'all
- 1 ceba
- 2 pastanagues
- 3 gotets de vinagre de Parellada
- 1 gotet de brandi/conyac del Penedès
- 3 gotets d'oli d'oliva
- 2 gotets de vi blanc sec
- pebre negre en gra
- farigola
- llorer
- romaní
- sal
PREPARACIÓ
Per començar, saleu el gall i marqueu-lo en una paella amb oli durant 3 o 4 minuts per cada banda.
Després flamegeu-ho amb conyac i retireu el gall de la paella.
Per fer l'escabetx, a la mateixa paella on haureu marcat el gall, afegiu-hi la ceba picada, els alls, la pastanaga tallada a rodanxes, el romaní, la farigola, el llorer, la sal i el pebre negre en gra. Deixeu-ho coure a foc lent durant 10 minuts. Tot seguit, incorporeu-hi el vi blanc, el vinagre de Parellada, el gall i el brou de pollastre. Deixeu-ho coure durant una hora a foc molt lent.
I ja per acabar, emplateu el gall amb l'escabetx. Podeu acompanyar el plat amb unes patates fregides tallades ben primetes.
Després flamegeu-ho amb conyac i retireu el gall de la paella.
Per fer l'escabetx, a la mateixa paella on haureu marcat el gall, afegiu-hi la ceba picada, els alls, la pastanaga tallada a rodanxes, el romaní, la farigola, el llorer, la sal i el pebre negre en gra. Deixeu-ho coure a foc lent durant 10 minuts. Tot seguit, incorporeu-hi el vi blanc, el vinagre de Parellada, el gall i el brou de pollastre. Deixeu-ho coure durant una hora a foc molt lent.
I ja per acabar, emplateu el gall amb l'escabetx. Podeu acompanyar el plat amb unes patates fregides tallades ben primetes.