Gall del Penedès amb dos coccions, salsa de vi negre i raïm

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Sergi Torres
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: La cava d'en Sergi, Sant Sadurní d'Anoia
  • Informació nutricional
    -Obre

    Aquesta recepta te propietats antioxidants, que ens defensen de les agressions externes, gracies al raïm i el vi negre.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1 gall del Penedès
  • 20 grans de raïm
  • 150 g de tomàquet fregit
  • 3 cebes
  • 2 dl de vi negre
  • 2 grans d'all
  • llorer i romaní
  • 30 g de sucre
  • sal i pebre
  • oli
  • aigua

PREPARACIÓ

Per començar, en una cassola amb oli salteu el gall tallat a trossos i ja salpebrat.

Quan estigui dauradet, retireu el gall i reserveu-lo en un plat. Seguidament, a la mateixa cassola sofregiu la ceba tallada a dauets, els alls laminats i el llorer. Quan estigui ben dauradet, poseu-hi el tomàquet fregit, remeneu-ho bé, afegiu-hi també les cuixes de gall, cobriu-les amb aigua i deixeu-ho coure durant una hora i mitja, dues hores.

Mentrestant, poseu el sucre en un cassó. Quan comenci a estar daurat, afegiu-hi el vi negre i deixeu-ho reduir.

A continuació, traieu les cuixes de gall de la cassola, coleu el suc, afegiu-lo al cassó de la reducció de vi negre, remeneu-ho bé, deixeu-ho coure un parell de minuts, afegiu-hi el raïm i les cuixes i deixeu-ho coure un parell de minuts més.

Finalment, talleu els pits del gall a rodanxes, poseu-les en una safata i deixeu-les coure al forn a 180 graus, durant 3 minuts.

I ja per acabar, emplateu les rodanxes de pit, poseu-hi una cuixa al costat, salseu-ho tot amb la reducció i els grans de raïm i guarniu el plat amb una branca de romaní.
Anar al contingut