Gall del Penedès amb bolets
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Ton Mata
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cal Ton, Vilafranca del Penedès
INGREDIENTS
- gall del Penedès
- 1/2 kg de bolets
- 5 tomàquets
- 2 cebes
- farigola
- 1 fulla de llorer
- oli i llard
- 2 grans d'all
- 1 copa de conyac
- sal i pebre
- 1 l de brou
PREPARACIÓ
Per començar, talleu el gall a octaus, salpebreu-lo i enrossiu-lo en una cassola amb oli i llard.
Un cop estigui ben ros, retireu-lo de la cassola i reserveu-lo.
A la mateixa cassola, afegiu-hi la ceba picada, el tomàquet trinxat, l'all picat, la farigola i el llorer. Remeneu-ho i deixeu-ho sofregir. Després, torneu-hi a incorporar el gall i una mica de brou. Deixeu-ho coure durant 30 minuts i poseu-hi el conyac. Quan l'alcohol s'hagi evaporat, afegiu-hi els bolets i deixeu-ho coure 10 minuts més. Ja podreu emplatar-ho.
Un cop estigui ben ros, retireu-lo de la cassola i reserveu-lo.
A la mateixa cassola, afegiu-hi la ceba picada, el tomàquet trinxat, l'all picat, la farigola i el llorer. Remeneu-ho i deixeu-ho sofregir. Després, torneu-hi a incorporar el gall i una mica de brou. Deixeu-ho coure durant 30 minuts i poseu-hi el conyac. Quan l'alcohol s'hagi evaporat, afegiu-hi els bolets i deixeu-ho coure 10 minuts més. Ja podreu emplatar-ho.