Gall del Penedès amb bolets

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Ton Mata
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cal Ton, Vilafranca del Penedès

INGREDIENTS

  • gall del Penedès
  • 1/2 kg de bolets
  • 5 tomàquets
  • 2 cebes
  • farigola
  • 1 fulla de llorer
  • oli i llard
  • 2 grans d'all
  • 1 copa de conyac
  • sal i pebre
  • 1 l de brou

PREPARACIÓ

Per començar, talleu el gall a octaus, salpebreu-lo i enrossiu-lo en una cassola amb oli i llard.
Un cop estigui ben ros, retireu-lo de la cassola i reserveu-lo.

A la mateixa cassola, afegiu-hi la ceba picada, el tomàquet trinxat, l'all picat, la farigola i el llorer. Remeneu-ho i deixeu-ho sofregir. Després, torneu-hi a incorporar el gall i una mica de brou. Deixeu-ho coure durant 30 minuts i poseu-hi el conyac. Quan l'alcohol s'hagi evaporat, afegiu-hi els bolets i deixeu-ho coure 10 minuts més. Ja podreu emplatar-ho.
Anar al contingut