Gall de Sant Pere i suquet de patates noves
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Xavier Ferraté
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Bresca, Cambrils, Tarragona
INGREDIENTS
- 600 g de gall de Sant Pere desespinat
- 300 g de patates noves
- 2 l de fumet
- 1 cabeça d'alls
- alls tendres
- 2 cullerades de sofregit
- 1 fulla de llorer
- oli d'oliva extra verge
- sal
PREPARACIÓ
Per començar, en un cassó amb aigua freda bulliu les patates ja pelades i tallades a trossos durant uns 25 minuts.
Mentrestant, en un cassó amb oli, poseu-hi els alls tendres tallats a dauets, el llorer i el sofregit i deixeu-ho coure un parell de minuts. Seguidament, afegiu-hi el fumet i deixeu-ho reduir a foc suau.
Per fer l'allioli, poseu en un bol la cabeça d'alls, la sal i l'oli d'oliva i tritureu-ho amb el túrmix.Seguidament, poseu en un bol les patates bullides i l'allioli i aixafeu-ho bé amb una forquilla.
A continuació, en una paella amb una mica d'oli salteu el gall de Sant Pere, ja salat durant un parell de minuts. Finalment, poseu-lo en una safata i deixeu-lo coure al forn 2 minuts minuts més.
I ja per acabar, emplateu el puré de patates, poseu-hi el gall de Sant Pere a sobre i salteu-ho tot amb la reducció de fumet.
Mentrestant, en un cassó amb oli, poseu-hi els alls tendres tallats a dauets, el llorer i el sofregit i deixeu-ho coure un parell de minuts. Seguidament, afegiu-hi el fumet i deixeu-ho reduir a foc suau.
Per fer l'allioli, poseu en un bol la cabeça d'alls, la sal i l'oli d'oliva i tritureu-ho amb el túrmix.Seguidament, poseu en un bol les patates bullides i l'allioli i aixafeu-ho bé amb una forquilla.
A continuació, en una paella amb una mica d'oli salteu el gall de Sant Pere, ja salat durant un parell de minuts. Finalment, poseu-lo en una safata i deixeu-lo coure al forn 2 minuts minuts més.
I ja per acabar, emplateu el puré de patates, poseu-hi el gall de Sant Pere a sobre i salteu-ho tot amb la reducció de fumet.