Gall de Sant Pere amb puré d'albergínia fumada

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Óscar Pérez
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Torre d'alta mar, Barcelona

INGREDIENTS

  • 1 gall de Sant Pere
  • 2 albergínies
  • 1 carbassó
  • 2 fulles de menta
  • 2 alls
  • 5 g de tahina
  • suc de 1/2 llimona
  • sal i pebre
  • 200 g de cigrons cuits
  • 10 g de iogurt natural
  • 1 pessic de comí
  • oli d'oliva

PREPARACIÓ

Per començar, punxeu les albergínies amb una forquilla i coeu-les al foc fins que quedin ben escalivades.
Després, deixeu-les refredar, peleu-les, piqueu-les i reserveu-les.

Per fer l'humus, poseu en un got de túrmix els cigrons, els iogurts, la tahina, el suc de llimona, els alls, el comí, la sal i el pebre i tritureu-ho fins que quedi una pasta fina.

A continuació, poseu en un cassó el carbassó picat, les fulles de menta, cobriu-ho amb l'oli d'oliva i deixeu-ho confitar a foc suau durant uns minuts.

Tot seguit, en una paella amb una mica d'oli salteu els filets de gall, prèviament salats, fins que quedin dauradets.

I ja per acabar, emplateu una canal d'humus i una canal de puré d'albergínia a un costat del plat, poseu els filets de gall a l'altre costat i guarniu-los amb el carbassó confitat per sobre.