Gall de Sant Pere amb peu de porc

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Sergi Torres
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: La cava d'en Sergi, Sant Sadurní d'Anoia

INGREDIENTS

  • 700 g de gall de Sant Pere a supremes
  • 5 peus de porc
  • 200 g de fetge gras
  • Per a la salsa de cava:
  • 1 cullerada de farina
  • 1 culleradeta d'oli d'oliva extra verge 0,4
  • 1 nou de mantega
  • 3 escalunyes
  • 1/2 l de fumet blanc
  • copa de cava
  • sal i pebre
  • agrana i olivada negra per guarnir

PREPARACIÓ

Per començar, bulliu els peus de porc en un cassó amb aigua i sal durant unes 6 o 7 hores.
Quan estiguin cuits, desosseu-los, salpebreu-los, poseu-los sobre paper film, emboliqueu-los en forma de cilindre i deixeu-los refredar. Seguidament, desemboliqueu-los i talleu-los a rodanxes.

Per fer la salsa de cava, en un cassó amb una mica d'oli salteu l'escalunya picada. Quan estigui dauradeta, afegiu-hi el cava. Quan el cava hagi reduït, poseu-hi la mantega, la farina i el fumet i deixeu-ho coure fins que redueixi. Després, coleu-la i reserveu-la.

A continuació, en una paella amb una mica d'oli fregiu les supremes de gall de Sant Pere fins que estiguin ben dauradetes.

A continuació, en una paella sense oli salteu els talls de fetge gras, ja salpebrats, fins que estiguin dauradets.

Finalment, en una altra paella sense oli salteu els talls de peu de porc.

I ja per acabar, emplateu els talls de peu de porc, poseu-hi a sobre les supremes de gall de Sant Pere i els talls de foie i salseu-ho tot amb la salsa de cava. Finalment, podeu guarnir el plat amb uns grans de magrana i una mica d'olivada negra.