Gall de Sant Pere amb espinacs i alls tendres

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Pere Arpa
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Restaurant: Ca l'Arpa, Banyoles

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 6 manats d'espinacs frescos
  • 2 alls tendres
  • 1 gall de Sant Pere d'1,5 kg
  • sal
  • pebre
  • oli d'oliva

PREPARACIÓ

Per començar, talleu el peix a filets.

A continuació, poseu oli a escalfar en un cassó. Mentre s'escalfa, traieu la part externa dels alls tendres i talleu-los en làmines. Seguidament, poseu-los al cassó i deixeu-los coure sense que s'enrosseixin gaire. Després, afegiu-hi els espinacs, prèviament netejats, ofegueu-los lleugerament i rectifiqueu-los de sal i pebre.

Tot seguit, en una paella a foc moderat amb un raig d'oli, coeu els filets de peix pel costat de la pell i salpebreu-los. Quan els filets estiguin mig cuits, doneu-los la volta, retireu la paella del foc i tapeu-la perquè el peix s'acabi de coure amb el seu vapor.

Finalment, en l'altra paella amb l'oli ben calent, fregiu unes quantes fulles d'espinacs i reserveu-les.

I ja per acabar, feu un llit amb els espinacs i els alls tendres i poseu-hi al damunt els filets de peix i unes fulles d'espinacs fregides.