Gall d'Alcarràs amb cansalada i patata brandada

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Albert Cogul
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El celler del roser

INGREDIENTS

  • 1/2 pollastre de corral
  • 4 pastanagues
  • 2 porros
  • 1 ceba
  • 150 g de salsa de tomàquet
  • llorer
  • 1 cabeça d'alls
  • 1 copa de vi blanc
  • 1 copa de conyac
  • brou
  • oli
  • sal
  • pebre
  • cansalada
  • blat de moro cuit Per a la brandada:
  • 2 patates
  • 1dl d'oli
  • 6 grans d'all
  • sal
  • pebre

PREPARACIÓ

Per començar, sofregiu les pastanagues, els porros i la ceba en una cassola i rostiu-hi el pollastre, amb una mica de conyac, vi i brou.
Quan el pollastre ja estigui rostit, retireu-lo, deixeu-lo refredar i piqueu-lo. Per fer la salsa, tritureu les verdures i el brou. Per fer l'oli d'alls, confiteu els alls pelats en una paella amb oli abundant. A continuació, poseu el puré de patata en un bol, afegiu-hi l'oli d'alls i barregeu-ho amb la carn picada. Tot seguit, folreu un motllo rodó de porcellana amb la cansalada, poseu-hi el farcit i tapeu-ho amb la mateixa cansalada. Deixeu-ho coure al forn a 180 graus durant 3 o 4 minuts. I ja per acabar, desemmotlleu-ho i emplateu-ho. Cobriu-ho amb la salsa i decoreu-ho amb blat de moro cuit.