Galets d'escudella amb miniverdures

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Paco Pérez
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: The mirror, Barcelona
  • Informació nutricional
    +Obre

    Aquesta preparació és rica en proteïnes d'alt valor biològic, de bon aprofitament per a l'organisme

INGREDIENTS

  • Per a l'escudella:
  • 80 g de carn de vedella
  • 1 os d'espinada de porc
  • 1 os de vedella
  • 20 g de cansalada de porc ib
  • 10 g de pernil ibèric
  • 80 g de patates
  • 40 g de col arrissada
  • 40 g de cigrons
  • 30 g de gallina
  • 250 g de galets
  • 2 l d'aigua
  • sal
  • Miniverdures:
  • 8 pastanagues mini
  • 8 carbassons mini
  • 8 porros mini
  • Per fer el farcit dels galets:
  • 20 g de botifarra de perol (cuita)
  • 1 ou dur
  • 1 tija de menta fresca picada
  • julivert picat

PREPARACIÓ

Per fer l'escudella, poseu en un cassó la carn de vedella, l'os d'espinada, l'os de vedella, el pernil i la gallina, cobriu-ho tot amb aigua freda, rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho coure durant una hora. Seguidament, afegiu-hi les patates pelades, la col, la cansalada i els cigrons ja remullats i deixeu-ho coure un parell d'hores més.

A continuació, coleu el brou i poseu-lo en un cassó al foc. Quan arrenqui el bull, aboqueu-hi les mini verdures pelades, escaldeu-les durant un parell de minuts, retireu-les del cassó, refredeu-les en un bol amb aigua i gel i reserveu-les. Després, poseu els galets al cassó del brou i deixeu-los coure durant uns minuts sense que es trenquin.

Mentrestant, peleu l'ou dur i la botifarra del perol, piqueu-ho tot, poseu-ho en un bol juntament amb la menta picada i el julivert picat, remeneu-ho bé i reserveu-ho.

Tot seguit, traieu els galets del brou, farciu-los amb l'ou dur i la botifarra i reserveu-los.

Finalment, coleu el brou, poseu-lo en un bol juntament amb una patata de les de fer el brou i tritureu-ho bé amb el túrmix.

I ja per acabar, emplateu els galets farcits, claveu-hi les miniverdures al farcit i aboqueu-hi el brou pel voltant.