Gỏi cuốn (Rotllets d'ànec) - Vietnam

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: restaurant Hanoi, Barcelona

INGREDIENTS

  • fulls de pasta d'arròs
  • pastanaga
  • cogombre
  • ànec cuit
  • fulles d'enciam
  • salsa de soja
  • tamarinde
  • porro
  • cacauets

PREPARACIÓ

Deixeu els fulls de paper d'arròs en remull una estona.
Després esteneu-los damunt d'un drap perquè eliminin l'excés d'aigua i tapeu-los amb un altre drap. Espereu un parell de minuts perquè s'estovin.
Talleu la pastanaga i el cogombre a tires fines. Talleu també l'ànec cuit.
Agafeu un full de pasta d'arròs i, a sobre, poseu-hi mitja fulla d'enciam. Repartiu-hi unes quantes tires de pastanaga, de cogombre i d'ànec i enrotlleu-ho.
Feu el mateix amb la resta de fulls de pasta d'arròs.
Quan els tingueu totsfets, talleu-los en porcions d'uns 2 cm i serviu-los en un plat amb unes quantes fulles d'enciam com a guarniment.
Prepareu la salsa que és una mena de vinagreta amb salsa de soja, tamarinde, una mica de porro tallat ben petit i uns quants cacauets trinxats i l'aboqueu per damunt dels rotllets.
Aquesta salsa us ha de quedar molt líquida.
Si ho preferiu, podeu canviar el farciment dels rotllets i, en lloc d'ànec, hi podeu posar pollastre, gambes o el que més us agradi.