Gỏi (Amanida vietnamita) - Vietnam

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Cal Governador, Borrassà

INGREDIENTS

  • pastanagues
  • col xinesa
  • cogombres
  • naps
  • cansalada
  • gambes
  • alfàbrega
  • galetes de gamba

PREPARACIÓ

Talleu a tires finíssimes totes les verdures d'aquesta amanida i deixeu-les en remull en aigua amb sal.
Bulliu un tros de cansalada. Un cop cuita, talleu-la fina i reserveu-la.
Bulliu les gambes, peleu-les i reserveu-les.
Escorreu les verdures i barregeu-les en un bol amb un bon raig de salsa de peix, sucre i vinagre. Remeneu-ho força perquè les tires de verdura quedin ben amanides.
Serviu l'amanida en una safata, amb els trossos de cansalada i unes quantes gambes cuites i pelades pel damunt.
Per acabar d'aromatitzar aquesta amanida, trinxeu unes quantes fulles d'alfàbrega fresca i escampeu-les per sobre.
Fregiu unes quantes galetes de gamba i serviu-les com a acompanyament de l'amanida.