Fumet de peix
- Programa: La cuina de l'Isma
- Cuina: Isma Prados
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
- Fumet de peix
- 1 pastanaga
- 1 tros d'arrel de celerí
- 1 tija d'api
- 1 tros de bulb de fonoll
- 1 kg de crancs de roca vius
- 1,5 kg de peix de roca
- 3 tomàquets de pera grossos
- julivert
- pebre vermell dolç mòlt
- 5 l d'aigua
- 1 ceba grossa
- 1 cabeça d'alls
- 1/2 porro d'aroma
PREPARACIÓ
1.Per fer el fumet, tallem la ceba i la posem a la cassola. També hi afegim l'all. Quan abaixem el foc, hi tirem el porro. Després, la pastanaga i el celerí.
2.Fregim els crancs amb oli de gira-sol, els traiem l'excés d'oli i els posem en una plata i cap al forn (10 minuts a 200 graus de temperatura).
3.Mentrestant, afegim a la cassola l'api i el fonoll. Una culleradeta de pebre vermell mòlt i un rajolinet d'oli. Tallem el tomàquet i també l'hi tirem.
4.La base de fumet ja està llesta. Ara l'afegim a l'aigua bullint. Després hi tirem els crancs i el peix de roca. Al cap d'uns 25 minuts, l'escumem.
2.Fregim els crancs amb oli de gira-sol, els traiem l'excés d'oli i els posem en una plata i cap al forn (10 minuts a 200 graus de temperatura).
3.Mentrestant, afegim a la cassola l'api i el fonoll. Una culleradeta de pebre vermell mòlt i un rajolinet d'oli. Tallem el tomàquet i també l'hi tirem.
4.La base de fumet ja està llesta. Ara l'afegim a l'aigua bullint. Després hi tirem els crancs i el peix de roca. Al cap d'uns 25 minuts, l'escumem.