Ful Mudammass (Amanida de faves) - Damasc, Síria
- Programa: Karakia
- Cuina: Mireille Al Farah, Barcelona
INGREDIENTS
- 1 llauna de faves cuites
- 3 tomàquets
- suc de llimona
- julivert
- 2-3 alls
- aigua
- sal i oli
PREPARACIÓ
Aboqueu les faves en una cassola i cobriu-les d'aigua. Tot i que ja siguin cuites, deixeu que facin xup-xup uns quants minuts.
Esbandiu els tomàquets i talleu-los a daus petits. Trinxeu un grapat de julivert. Reserveu-ho.
Prepareu la vinagreta.
Peleu els alls i matxuqueu-los amb una mica de sal per obtenir-ne una pasta. Poseu-la en un got i afegiu-hi oli (fins a la meitat del got) i un bon raig de suc de llimona. Saleu-ho generosament i remeneu-ho per emulsionar la vinagreta.
Escorreu les faves i poseu-les en una safata de vores altes. Cobriu-les amb els daus de tomàquet i el julivert trinxat. Aboqueu-hi per sobre el got de la vinagreta i deixeu-ho dins la nevera fins al moment de servir.
Esbandiu els tomàquets i talleu-los a daus petits. Trinxeu un grapat de julivert. Reserveu-ho.
Prepareu la vinagreta.
Peleu els alls i matxuqueu-los amb una mica de sal per obtenir-ne una pasta. Poseu-la en un got i afegiu-hi oli (fins a la meitat del got) i un bon raig de suc de llimona. Saleu-ho generosament i remeneu-ho per emulsionar la vinagreta.
Escorreu les faves i poseu-les en una safata de vores altes. Cobriu-les amb els daus de tomàquet i el julivert trinxat. Aboqueu-hi per sobre el got de la vinagreta i deixeu-ho dins la nevera fins al moment de servir.