Ful Mudammass (Amanida de faves) - Damasc, Síria

  • Programa: Karakia
  • Cuina: Mireille Al Farah, Barcelona

INGREDIENTS

  • 1 llauna de faves cuites
  • 3 tomàquets
  • suc de llimona
  • julivert
  • 2-3 alls
  • aigua
  • sal i oli

PREPARACIÓ

Aboqueu les faves en una cassola i cobriu-les d'aigua. Tot i que ja siguin cuites, deixeu que facin xup-xup uns quants minuts.
Esbandiu els tomàquets i talleu-los a daus petits. Trinxeu un grapat de julivert. Reserveu-ho.
Prepareu la vinagreta.
Peleu els alls i matxuqueu-los amb una mica de sal per obtenir-ne una pasta. Poseu-la en un got i afegiu-hi oli (fins a la meitat del got) i un bon raig de suc de llimona. Saleu-ho generosament i remeneu-ho per emulsionar la vinagreta.
Escorreu les faves i poseu-les en una safata de vores altes. Cobriu-les amb els daus de tomàquet i el julivert trinxat. Aboqueu-hi per sobre el got de la vinagreta i deixeu-ho dins la nevera fins al moment de servir.

Anar al contingut