Fruita de Niça

  • Programa: Cuines
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Xocoa, Barcelona

INGREDIENTS

  • 1 kg de polpa de fruita
  • 1 kg de sucre
  • 150 g de sucre invertit (o mel)
  • 150 g de glucosa
  • 100 g de sucre
  • 30 g de pectina
  • 16 g d'àcid cítric

PREPARACIÓ

Per començar, barregeu el sucre i la pectina. Tot seguit, poseu en un cassó al foc la polpa dels maduixots triturada fins que estigui a 40º.
Després afegiu-hi el sucre i la pectina i remeneu-ho fins que estigui desfet. Incorporeu-hi també la resta de sucre i remeneu-ho. Quan arrenqui el bull, tireu-hi el sucre invertit i la glucosa, sempre sense deixar de remenar. Quan arribi als 160º, traieu-ho del foc i aboqueu-hi l'àcid cítric. Barregeu-ho fins que estigui desfet. Col.loqueu-ho en una plata de forn i deixeu-ho refredar 2 hores. Quan la fruita estigui freda, talleu-la amb la forma que vugueu. Ja per acabar, poseu-ho en un bol amb molt sucre. I després col·loqueu-ho sobre una reixa perquè deixi anar el sucre que sobri.