Frittata di spaghetti (Truita d'espaguetis) - Itàlia

  • Programa: Karakia
  • Cuina: Giuseppe Abate, Malgrat de Mar

INGREDIENTS

  • 250-300 g d'espaguetis
  • parmesà ratllat
  • mantega
  • 3 ous
  • aigua
  • sal i pebre

PREPARACIÓ

Poseu una olla al foc amb aigua abundant. Quan arrenqui el bull, feu-hi coure els espaguetis. Un cop cuits, deixeu-los escórrer, que quedin ben eixuts. Els podeu tenir cuits i guardar-los a la nevera fins al moment que vulgueu preparar la frittata.
Poseu els espaguetis en un bol, salpebreu-los generosament i barregeu-los amb els ous i dues o tres cullerades curulles de formatge parmesà ratllat. Remeneu-ho i torneu a posar-hi més formatge ratllat. Remeneu-ho un altre cop. L'ou i el formatge faran de "compactador" d'aquesta truita.
Poseu un tros de mantega en una paella i, quan es fongui, poseu-hi un grapat d'espaguetis. Heu de procurar que aquesta truita no tingui gaire gruix.
Deixeu el foc al mínim i afegiu-hi una mica més de mantega. De tant en tant, els heu d'anar removent, sacsejant la paella, perquè no s'hi enganxin.
Passats uns quants minuts, gireu la truita. Us ha de quedar ben daurada.
Depenent del diàmetre de la paella us poden sortir 3 o 4 truites. Deixeu refredar-les abans de tallar-les a porcions.

Anar al contingut