Frikasé (Estofat de xai) - Grècia
- Programa: Karakia
- Cuina: Evancia Kaliakouda, Barcelona
INGREDIENTS
- Per a 6 persones:
- 1,5 kg de carn de xai
- 6 cebes tendres
- 4 enciams
- 1 manat d'anet fresc
- mantega
- oli, sal i pebre
PREPARACIÓ
Talleu la carn de xai a trossos.
Piqueu les cebes.
Renteu i talleu els enciams i trinxeu l'anet. Reserveu tots els ingredients separadament.
En una cassola amb aigua, sal i pebre escaldeu les fulles trossejades dels enciams.
En una altra cassola amb oli i mantega, daureu-hi la carn. Retireu-la i reserveu-la.
En la mateixa cassola, sofregiu-hi les cebes tendres. Després torneu a posar la carn a la cassola, cobriu-la d'aigua i deixeu-la coure 1 hora a foc mitjà.
Passat aquest temps, incorporeu a la cassola les fulles d'enciam escaldades i l'anet trinxat. Rectifiqueu-ho de sal, si convé, i que continuï fent xup-xup mitja hora més.
Piqueu les cebes.
Renteu i talleu els enciams i trinxeu l'anet. Reserveu tots els ingredients separadament.
En una cassola amb aigua, sal i pebre escaldeu les fulles trossejades dels enciams.
En una altra cassola amb oli i mantega, daureu-hi la carn. Retireu-la i reserveu-la.
En la mateixa cassola, sofregiu-hi les cebes tendres. Després torneu a posar la carn a la cassola, cobriu-la d'aigua i deixeu-la coure 1 hora a foc mitjà.
Passat aquest temps, incorporeu a la cassola les fulles d'enciam escaldades i l'anet trinxat. Rectifiqueu-ho de sal, si convé, i que continuï fent xup-xup mitja hora més.