Frijoles negros (Fesols negres) - Cuba

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Lilian Díaz (restaurant Habana Vieja), Barcelona

INGREDIENTS

  • 1 mesura de frijoles negros
  • 3 mesures d'aigua
  • ceba
  • pebrot verd
  • alls
  • pebrots de cachucha en conserva

PREPARACIÓ

Deixeu els frijoles negros en remull amb aigua freda durant la nit.
En una cassola, cobriu els fesols amb aigua i feu-los coure, a foc suau, durant una hora o una hora i mitja (comptant-la a partir que els fesols arrenquin el bull). El temps dependrà de la consistència dels fesols.
Feu un sofregit amb la ceba, l'all i el pebrot verd. Un cop estigui llest, tritureu-lo; d'aquesta manera no trobareu els trossets de les verdures enmig dels fesols i, en canvi, podreu notar-ne plenament el sabor. A mitja cocció dels fesols, incorporeu aquest sofregit trinxat a la cassola.
Deixeu acabar de coure els fesols i, al final, afegiu-hi els pebrots de cachucha.
Només us resta aixafar uns quants fesols per tal d'espessir una mica la salsa i ja els podreu servir.